Støttekurve

Støttekurven skal holde filterposen åben uden at skade den. Den skal samtidig tilpasses efter filtermedie og efter den proces, den indgår i. Lad os hjælpe med den helt rigtige støttekurv til jeres filtre

støttekurve til filterposer

Støttekurven – skelettet til dine filterposer

Støttekurve er ikke bare støttekurve. Ligesom vi mennesker har et skelet der holder os oppe, har de fleste filterposer en støttekurv med samme funktion. Støttekurve kan fremstilles i forskellige materialer (fx.  rustfast stål til fødevareindustrien) og kan coates afhængig af, om der er korrosivt miljø i filteret eller ej. 

Opbygning af støttekurve til filterposer

Afstanden, mellem de langsgående tråde og diameteren af disse, har betydning for måden, filterposen arbejder på støttekurven. Posen skal kunne bevæge sig en smule på støttekurven, for at opnå optimal rensning under drift. Det er vigtigt at bevægelsen heller ikke er for stor – da det vil udsætte filtermediet for unødig stress, større slitage og kortere levetid.

En vigtig detalje, er udførelsen af bunden

Bunden skal udføres så den ikke beskadiger filterposen og så filterposen er let at demontere. Hvis den er for lang vil den gnave hul i posen og hvis den er for kort opstår der for store bevægelser i filtermediet hvilket svækker den mekaniske styrke i filtermediet.

Støttekurve med venturi

Søger du støttekurve til dine filtre?

Så er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om samarbejdsmuligheder

Støttekurve – tilpasset jeres proces

Vi er specialister i konstruktionen af støttekurve og valg af materialer hertil. Vi ved, at der ikke er to processer der er ens. Derfor vil vi altid lave en specifik løsning til jer og netop jeres proces, for at sikre optimalt udnyttelse af både filter, filterpose samt støttekurv. 

Fordele ved en støttekurv fra Nomitec:

  • Tilpasset 100% til jeres proces
  • Alt indenfor valg af materialetype
  • Mange konstruktionsmuligheder
  • Kan også leveres til fødevareindustrien
  • Leveres i alle størrelser
  • Nem montering

Nomitec leverer dagligt totalløsninger med støttekurve, og vi kan også hjælpe dig. Nomitec er din partner når det gælder valg og konstruktion af støttekurve.

Pakkede støttekurver

Skal vi hjælpe dig med støttekurve til dit filter?

Du er velkommen til at kontakte os for en snak om hvordan vi bedst kan hjælpe dig

Case: Odense Kraftvarmeværk

Med den rigtige støttekurv kan standtiden på filterposer optimeres betydeligt.

På Odense Kraftvarmeværk affaldsforbrændingslinje 11 og 12 havde man gennem mange år skiftet filterposer og støttekurve med ca. 18 måneders mellemrum. En både dyr og besværlig proces, hvor kurve og poser skulle klippes i stykker for at kunne afmonteres.

Temperaturen i filteret gjorde, at støttekurvene korroderede meget hurtigt, trods kurvene var overfladebehandlet med epoxy. Det var udkondencering af syre grundet temperaturen, der skabte problemerne. Det var ikke muligt at hæve temperaturen, så derfor blev Nomitec sat på sagen.

Ved at skifte til støttekurve fremstillet i AISI 316Ti og optimeret kurv og filterpose opnås nu standtider på 5-6 år.

Henrik Knudsen fra Vattenfall, Odense Kraftvarmeværk fortæller: “Ekstraomkostningen til støttekurve i et dyrere materiale er tjent hjem efter bare 3 år. Så der er god økonomi i at vælge de rigtige støttekurve til processen.”

Støttekurve med Henrik Knudsen fra Odense kraftvarmeværk

Vi er specialister i støttekurve

Kontakt os hvis vi også skal hjælpe dig med støttekurve til dine filtre