Filterposer til industri

Filterposer fra Nomitec er individuelt tilpassede. Den proces, hvortil filterposen skal fungere og krav til emission, afgør hvilken filterpose, der anbefales. Vi er specialister og kan hjælpe dig med den rette løsning

filterposer

Filterposer med ekspertise

Filterposen er hjertet i et filter. Det er dem der skal holde de de uønskede partikler tilbage under drift og sikre der ikke udledes skadelige stoffer ud i naturen. Det er derfor meget vigtigt at man får en filterpose i det rigtige materiale, med de rigtige egenskaber og størrelse.

Der er forskellige krav til emission samt støvbæreevne i næsten alle filtrerings-processer. Alt dette er vi eksperter i hos Nomitec og tilbyder derfor kvalitetsposer til næsten alle formål.

Valg af filterpose

Filterposen udvælges efter en række parametre som temperatur, kemi, fugt, filterfladebelastning og krav til udskilning. Alt dette afdækkes når du henvender dig til Nomitec. Vi  besidder stor erfaring i, og viden om filtrering og hvilke materialer der skal bruges uanset hvilken proces du måtte have. Nomitec tilbyder også gerne en testpose eller flere, for praktisk at afprøve om resultatet er som man ønsker. Sammen finder vi den perfekte løsning til netop jeres behov.

Fremstilling af filterposer

Fordele ved filterposer fra Nomitec:

  • Kan fremstilles i alle materialer
  • Fremstilles på specifikke mål
  • Hurtig leveringstid
  • Effektiv filtrering, uanset proces
  • Vi fremstiller også filterposer til brug i fødevareindustrien

Alle filterposer fremstilles efter ordre. Det betyder at hver enkelt pose   bliver fremstillet præcis til den enkelte kunde med med de specifikke krav til egenskaber. I nødsituationer har vi mulighed for at levere med meget kort varsel da vi har egen systue med dygtige medarbejdere.

De mest almindelige filtermedier lagerføres, hvorimod leveringstiden på mere specielle filtermedier er længere. Filtermedierne er nøje udvalgt efter hvilken filtreringsgrad der er tale om, og købes flere steder rundt om i verden. Dette er nødvendigt for at opnå præcis den kvalitet vi ønsker til vores produkter. Dette kan medføre en længere leveringstid end ved standard produkter, men garanterer det helt rigtige produkt.

Leveringstid og produktionstid aftales naturligvis samme med jer, så I kender tidshorisonten.

Forskellige typer filterposer

Tilstandsvurdering af brugte filterposer

Når dine filterposer har været i drift tilbyder Nomitec at udføre en tilstandsvurdering af dine filterposer for at fastlægge slitage og restlevetid. Dette udformes i en veldokumenteret rapport og sendes på mail, efter endt inspektion i vores laboratorie.

Tilstandsvurdering af filterposer

Søger du en leverandør til dine filterposer?

Nomitec tilbyder gerne kvalitetsposer til dig og din industrielle proces  

Filtermedier til filterposer

Filtermediet, som filterposen laves af, kan behandles i overfladen, så der opnås specielle egenskaber.

Alle filtermedier kan behandles og optimeres med henblik på den enkelte proces og til de forhold, der gør sig gældende for det specifikke filter.

På databladet til højre er det muligt at finde en hel del oplysninger om muligheder og begrænsninger for de fleste filtermedier. Nomitec er altid behjælpelige med råd og vejledning om valg af det rigtige filtermateriale.

Egnet til fødevarer

Filterprodukter, der er i kontakt med fødevarer, skal være fødevaregodkendte. Nomitec har et komplet udvalg af materialer egnet til kontakt med fødevarer. Nomitec deltager derfor i Fødevarestyrelsens kontrolordning for fødevaresikkerhed.
foedevarestyrelse-kontrolrapport_99x32

Nomitec har igennem mange år opbygget en stor viden om, og erfaring i fremstilling af filterposer. Vi tør derfor godt garantere at du er i rette hænder. 

Materiale Betegnelse Temperatur °C
Polypropylen PP 90
NT ALU PP 90
Acryl PAN 130
Polyester PE 150
NT Strech PE 150
Ryton PPS 180
Aramid NX 200
Polyimid P84 240
Teflon PTFE 260
Glasvæv   260

Case: Filterposer hos Lactosan A/S

Procestilpasning af filterposer er vigtig i alle brancher.

Levnedsmiddelbranchen er ingen undtagelse. Der skal helt specielle egenskaber til for at opnå succes i de processer, der forekommer her.

Fælles for alle er dog ønsket om høj grad af sikkerhed i produkter og levering.

I denne case, ser vi på Lactosan A/S, hvor pulver med højt indhold af fedt spraytørres. Dette stiller specielle krav til filterposerne, så de ikke tilstoppes efter kort tid.

Lactosan’s succeskriterier for deres filterposer er:

  • De skal kunne holde i den periode, vi kører produktion
  • Vi ønsker stor luftgennemgang uden at have gennemslag
  • Prisen skal være fornuftig
  • Vi vil selv være med til at forme produktet i samarbejde med Nomitec

Lactosan A/S – Fortæller om samarbejdet med Nomitec

Vores samarbejde med Nomitec har varet i snart 11 år.
Nomitec leverer til tiden og har altid et sæt poser på lager, således vi kan fortsætte produktionen, hvis noget utilsigtet skulle ske. I løbet af få timer er vi køreklar igen.

Samarbejdet har altid været godt. Dialogen er god, og det er også derfor, vi har den type filterpose, som vi nu bruger. Filterposen har vi selv haft indflydelse på og passer lige til vores proces.

De nyeste tiltag er, at nu kan vi udover filterposer også købe vores ventilationsfiltre. Dermed kan vi få alle vores filtre samme sted til meget konkurrencedygtige priser. Det gør indkøbet lettere og rådgivningen er i top.

Bo Nielsen - Lactosan A/S

Vi er specialister i filterposer

Søger du professionel leverandør af filterposer så kontakt os i dag