Filterpatroner

Filterpatroner bruges, når der skal filtreres store luftmængder uden de store mængder støv. Til dette formål har filterpatroner den fordel, at der kan være en stor filterflade på begrænset plads

filterpatron

Filterpatroner til luftfiltrering

Filterpatroner bruges til luftfiltrering og sidder oftest i et filterhus eller i en baseplade til et filterskab.

En filterpatron er et effektivt filter, når du har brug for en stor filtreringsoverflade, men ønsker et begrænset pladsforbrug.

En filterpatron kan fx. være løsningen hvis man skal filtrere store mængder luft, med få støvpartikler.

Fordele ved filterpatroner fra Nomitec:

  • Pladsbesparende
  • Stort filterareal
  • Nem montering
  • Kan tilpasses dine behov
  • Hurtig levering

Den rigtige filterløsning

Det gælder om at vælge den rigtige løsning til filtreringsopgaven. Der er nemlig steder, hvor filterpatroner er mere anvendelige end filterposer og omvendt. Filterposer er typisk til meget støvede processer, hvor filterpatronen er perfekt til områder med stor luftgennemgang, men mindre støv.

Nomitec AS leverer begge typer filtre.  Vi kan levere alle gængse udførelser og mål på filterpatroner, med kort leveringstid. Dertil producerer vi også filterpatroner særligt tilpasset jeres proces og behov.

Filterpatroner - Forskellige typer

Skal vi hjælpe dig med filterpatroner?

Du er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om jeres behov og ønsker

Stor kapacitet på lille plads

Filterpatroner har den egenskab at der er meget filteroverflade på lidt plads. Dette skyldes det plisserede design. På grund af den plisserede overflade renses støvkagen ikke så let af som på en filterpose der er glat på overfladen. Specielt ikke hvis støvkagen har klæbende egenskaber. Derfor er det ikke uvæsentligt hvad luft eller hvilket støv man vil filtrere.

Filterpatronerne kan fremstilles i polyester, cellulose (papir), polypropylen, ryton eller nomex. De har hver især en række egenskaber, som egner sig til forskellige processer.

Erstatningsfiltre leveres med egenskaber som de originale eller med forbedringer.

Vi kan levere følgende forbedringer af dine nuværende filterpatroner:

  • Antistatiske
  • PTFE Coating (olie- og vandafvisende)
  • PTFE Membran (for høj filtreringsgrad)
  • Høj temperatur bestandig

Hvis de filterpatroner du søger, ikke umiddelbart kan findes på vores hjemmeside, står vi gerne til din rådighed og hjælper med at finde den filterpatron der passer til netop dit behov. Ligeledes hjælper vi gerne med at vælge det optimale filter og opretter efterfølgende både specifikationer og færdigvarenumre på indkøbte dele. Dette letter jeres indkøb fremadrettet og sikrer korrekte leverancer i fremtiden.

Filterpatron

Lad os hjælpe og rådgive dig

Vi vil gerne hjælpe med at finde den helt rigtige løsning til jeres behov. Giv os et kald eller send en e-mail 
 

Filterpatronens opbygning

Filterpatronen er opbygget i et rør-design der består af flere lag. Yderst har man den plisserede overflade som er der hvor støvpartiklerne vil lægge sig under drift. Derunder er der et støtterør, som består af en masse huller for optimal luftgennemgang. Fås både i plast og metal udgave. Støtterøret holder den plisserede del på plads, og forhindrer filtermediet i at klappe sammen når det er i drift. Bunden består af en lukket plade, hvor støtterør og plisseret filtermedie er limet på. toppen er ligeledes en lukket plade. Denne kan være forsynet med forskellige typer befæstelser. nogle med 3 el. 4 kroge, andre med gevind. disse kan ligeledes leveres i plast, gummi eller metal.

Patronerne kan ligeledes leveres med befæstigelse både i top eller i bund, alt efter netop dine behov og ønsker.

Filter patron

Søger du filterpatroner til din virksomhed?

Vi sidder klar til at få en snak om, hvordan vi bedst kan give dig optimal udnyttelse af dit filter