Aktiv kulfilter

Aktiv kul bruges til filtrering af gasser og lugt i luften. Nomitec leverer aktivt kul som filterpatroner, kompaktfiltre, mobilt filteranlæg eller i løs vægt som granulat, pellets og pulver.

aktiv kulfilter patron

Aktivt kul til filtrering af lugtgener og gasser

Nomitec forhandler aktive kulfiltre til både privat og industriel anvendelse. Industrielt set kan det være byggeri eller nedbrydning hvor der ønskes fjernelse af lugt og gasser fra arbejdsprocessen. Indenfor mange byområder med tæt bebyggelse døjer naboerne med lugtgener fra afkastluften fra nærliggende restauranter, caféer, industrier, rensningsanlæg osv. Et ventilationsanlæg er designet til at udskifte luften på arbejdpladsen eller i hjemmet, men ikke til at fjerne lugte. Nomitec tilbyder filtreringsprodukter som også fjerner lugte – både i store og små koncentrationer. 

Nomitec tilbyder forskellige former for aktive kulfiltre

Uanset hvad din filtreringsopgave går ud på, er Nomitec din partner når der skal fjernes lugtgener. Vi er naturligvis behjælpelige med beregninger af hvilken størrelse og type, der er optimalt for dig og din proces.

Fordele ved et aktiv kulfilter fra Nomitec

 • Mange forskellige typer kulfiltre på lager
 • Dag til dag levering
 • Velegnet til store luftmængder
 • Både til fast installation eller som en mobil løsning
 • Til nye og/eller eksisterende anlæg
 • Stort filterareal – lille tryktab

Et aktivt kulfilter er ideelt for absorbtion af luftbårne gasforureninger, som ofte er skadelige for helbred og miljø, samt lugtener. Optagelsen er bevist effektiv med brug af kulfiltre. Af samme årsag bruges aktivt kul i airconditions-, udsugnings-, recirkulerings- , filtrerings- og ventilationsanlæg. 

Vi tilbyder både standardløsninger og løsninger tilpasset netop jeres virksomhed og behov.

Kompaktfilter med aktivt kul

Vil du bestille med det samme?

Så kan du oprette en gratis konto og med det samme se alle vores produkter og priser. Bemærk: Kræver CVR nummer

Filterpatron med aktivt kul

Vi er specialister i aktive kulfiltre

Kontakt os og lad os hjælpe dig med den rigtige løsning 

Filtrering af gasser og lugt med et kulfilter

Pulveriseret kul har en størrelse på under 0,075mm. Det aktive kul er fremstillet fra forskellige råmaterialer som tørv, kokosskal eller sukker. Det aktiveres ved ild, – en speciel behandlingsproces for at forstørre den indre og ydre overflade. Ved denne proces bliver den fineste porøse overflade skabt med forøgelse af adsorbentens overflade op til 1700 m²/g. Dette giver høj filter effektivitet, stor kapacitet samt lang standtid.

Hurtige facts om aktiveret kul:

 • Med øget kontakttid med det aktive kul øges effektiviteten
 • Til absorbtion af visse specielle gasser/dampe skal bruges specielt imprægneret kul
 • Lufttemperaturen bør generelt ikke overstige 50°C, da visse stoffer ikke kan optages, og visse stoffer vil desorbere fra kullet.
 • Aktivt kul er meget følsomt over for støv, og det er derfor stærkt anbefalet at bruge et højkvalitets filter foran kullet til at fjerne ikke-gas/damp forureninger
 • Ethvert gas molekyle som har mere end 3 kul atomer er let at absorbere

Vidste du at ét gram kul kan have en indre overflade på op til 1700 m²?

Et Aktivt kulfilter fra Nomitec findes i flere udgaver:

Nomitec tilbyder dagligt løsninger til både fødevarer-branchen såvel som industrielle processer, hvor lugtgener er et problem. Nomitec har stor erfaring i etablering af nye løsninger samt modificering af eksisterende anlæg til at dække nye behov. 

mobilt aktiv kulfilter
Mobilt aktiv kulfilter

Vi er specialister i aktivt kul til filtrering

Nomitec designer dagligt holdbare og effektive løsninger for store og små virksomheder. Kontakt os for en uforpligtende samtale om dine behov